EMB Test

Home EMB-Test

Wat is een EMB-test?

Bij een EMB-test  worden er middels een vingerprikje een paar druppels bloed afgenomen. Dit bloed wordt vervolgens geanalyseerd door een gespecialiseerd laboratorium, waar zowel verschillende reguliere waardes alsook complementaire waardes worden vastgesteld.

 

meten = weten! 

 

De bloeduitslagen komen dan weer bij mij terecht en aan de hand van deze uitslag en de uitgebreide intake die we vooraf hebben gehad, schrijf ik een compleet op jou afgestemd behandeladvies. Dit gaan we bespreken, indien nodig bijschaven en dan is het aan jou om ermee aan de slag te gaan.

 

De EMB-test biedt je de touwtjes die je vervolgens zelf in handen kunt nemen. Want uiteindelijk ben jij de persoon die het moet doen. Alleen jij kunt aan jezelf werken. Gun jezelf ook deze mogelijkheid, wees lief voor jezelf!

 

Wat wordt er gecheckt:

Enkele reguliere waardes die worden gemeten en geanalyseerd:

 

Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
Erytrocyten (rode bloedcellen)
Leukocyten(witte bloedcellen)
Hemoglobine (HB)
Hematocriet (HT)
Mean Corpuscular Volume (MVC)
Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

 

En onder andere deze waarden worden energetisch gemeten in het bloed;

 

Vitamine-/mineralenwaarden
B12-status
Darmflora
Bacteriële belasting
Schimmelbelasting
Parasitaire belasting
Virale/postvirale belasting
Leverbelasting
Energetische voedselintoleranties
Stresslevels
Meridianen
Hormonen
Glucosehuishouding
Zuur-base balans
Orgaanblokkades

 

Daarnaast wordt er nog een levend bloedanalyse uitgevoerd onder de microscoop. Hierbij wordt er gekeken naar de vorm van je bloedcellen, de soepelheid van je celwanden, of er afwijkende dingen te zien zijn. Want ook daaruit kan een schat aan informatie gehaald worden!

 

Wil je toch graag even persoonlijk met mij kortsluiten of een EMB-test wat voor jou is? Neem gerust even contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden.

 

Het (vernieuwde) EMB-traject:

Ik bied de EMB-test nu aan in de vorm van een traject, omdat ik gemerkt heb dat de beste resultaten behaald worden wanneer er ook na de bespreking van de testuitslag en het persoonlijke behandeladvies nog in ieder geval een vervolgconsult plaatsvindt om te kijken hoe het gaat met het aanpassen van je voeding en leefstijl.

Het (vernieuwde) EMB-traject bestaat dus niet meer uit 2, maar uit 3 consulten;

 

Het intakegesprek waarin we uitgebreid je klachtenbeeld en je wensen bespreken, je bloed prikken en eventueel al een bepaalde richting bepalen qua voeding en suppletie.

 

Het eerste vervolgconsult waarin we de testuitslag bespreken en het behandeladvies doornemen. Hierna kun je aan de slag met de adviezen.

 

Het tweede vervolgconsult dat na 3 a 4 weken plaats zal vinden om te kijken hoe het gaat, waar de knelpunten zitten, waar we eventueel nog dingen moeten wijzigen of toevoegen en vooral ook; of je al resultaten hebt geboekt;)

 

Uiteraard staat het je vrij om na deze drie consulten zelf nog losse consulten bij te boeken.

 

Mijn consulten worden wel vergoed, de test zelf helaas niet. Wanneer je dus een EMB-traject bij mij start krijg je voor elk consult een declaratiefactuur om in te dienen bij je zorgverzekeraar.